Free Restaurant Bootstrap Website Template by FreeHTML5.co

Oprtalj je jedan od najpitoresknijih gradića Istre, a svojim smještajem na brežuljku pruža očaravajući pogled iz svih dijelova grada. Do Oprtlja iz svih smjerova, vode ceste sa drvoredima čempresa koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a ti su prizori mnogo puta ovjekovječeni na filmskom platnu.

Podno Oprtlja, u obližnjoj Motovunskoj šumi nalazi se jedno od najpoznatijih staništa tartufa na svijetu, kako crnog tako i onog najcjenjenijeg bijelog. U blizini, ispod velebne, 85 metara visoke kamene stijene, na izvoru ljekovite vode Sv. Stjepana, nalazi se lječilište Istarske toplice. Nekoliko kilometara od Oprtlja nalazi se i Zrenj, gradić znan kao rodno mjesto Sv. Jeronima, a samo 6 km od Oprtlja nalazi se bajkoviti Motovun.

Sve ovo, razlog je dolaska posjetitelja, koji se uvijek iznova vraćaju, očarani ljepotama ovog kraja. Predivni krajolici, očuvana kulturna baština i netaknuta priroda u kombinaciji sa fenomenalnom gastronomskom ponudom i vinskim cestama, najbolja su pozivnica da posjetite ovaj zeleni kutak raja...